Hoe Aurelie deze dag beleefde

Een dag om nooit meer te vergeten

18 juni stond al lang met stip aangeduid in mijn agenda en afgelopen zondag was het dan zover. Met twee Vygon teams zouden we, samen met de deelnemers van het Sterkk project, deelnemen aan de trio-triatlon in Kortrijk. Op voorhand wist ik al dat die triatlon niet alleen een fysieke beproeving zou worden, maar tegelijk ook heel wat emoties zou uitlokken.

Maandenlang hebben we de Sterkk-deelnemers kunnen volgen en al hun verhalen straalden dezelfde energie uit: kracht, karakter en doorzettingsvermogen. Hun ervaringen waren ontzettend inspirerend en zondag was het onze kans om iets terug te geven. We zouden niet alleen met hen aan de start staan om ook de grenzen van ons lichaam op te zoeken, maar zouden vooral supporteren, meeleven en vol trots hun prestaties op de voet volgen. Ook al waren we daar helemaal niet om te winnen, toch voelden we allemaal een gezonde spanning. Zal de hitte niet te belastend zijn? Hoe zullen de wissels verlopen? Hoe zal het bij de Sterkk-deelnemers gaan? Het waren stuk voor stuk vragen die door onze hoofden spookten. Daarnaast was het voor mij ook mijn eerste kennismaking met een trio-triatlon en wist ik dus niet goed waaraan ik mij mocht verwachten.

Samen Sterkk

Uiteindelijk werd de hele trio-triatlon een fantastische ervaring. Doordat je ‘slechts’ één discipline voor jouw rekening moet nemen, heb je tijd om ook de andere deelnemers aan het werk te zien en hen aan te moedigen. Iedereen gaf het beste van zichzelf en het was ontzettend mooi om de verbondenheid tussen alle atleten die in het kader van het Sterkk project deelnamen (zowel de lotgenoten als de teams van AZ Groeninge en onze eigen Vygon Teams), te zien.

Als loper legde ik het laatste deel van de trio-triatlon af. Het was warm, ik had het zwaar en wenste op bepaalde momenten dat het snel gedaan zou zijn. Maar aan opgeven dacht ik niet. De gedachte aan de Sterkk-deelnemers die met zoveel enthousiasme en wilskracht hieraan deelnamen, gaf mij de moed om door te gaan. De weg die zij hebben afgelegd is bewonderenswaardig en ze zijn niet alleen voor mij, maar waarschijnlijk ook voor vele anderen, een voorbeeld als het aankomt op vechtlust en doorzettingsvermogen.

De finish op de Grote Markt was dan ook een immens kippenvelmoment. Onze Vygon-finish had me al een gelukzalig gevoel bezorgd, maar de finish van de Sterkk-deelnemers was nog veel intenser. De glimlach op hun gezicht vergeet ik nooit meer. En de mijne? Die gaat nooit meer weg als ik aan deze dag denk.

Lieve groet,

Aurelie De Cuyper

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *