Samen trainen, zoveel plezanter!

18 juni komt stilletjes aan dichterbij. Dat het een heuse uitdaging wordt, dat is zeker. Gisteren trainden we samen met een hele hoop mensen in Nieuwpoort, o.a.:

Via deze weg willen we dankjewel zeggen omdat we erbij konden zijn. Het was een moment om nooit te vergeten!

Heel wat vragen en twijfels staken bij aanvang de kop op. Gaat het wel lukken om die eerste keer in open water te zwemmen? Hoe moeten we ons oriënteren in het kanaal? Hoe zal het water aanvoelen? Hoe gaan we het fietsen ervaren? Gaat er veel tegenwind zijn? En het lopen? Hoe zal ons lichaam reageren? 10 km is niet niks!

Voor één van de deelneemsters was het in het begin erg moeilijk om in open water te zwemmen. In triatlon is de mind minstens even belangrijk als je fysiek. Om beide in balans te brengen, is er Karl (coach bij PeakLevel). Dankzij de juiste mental coaching lukt het Anja om rustig te worden in het water en alweer een grens te verleggen.

Het doorzettingsvermogen van deze groep ex-kankerpatiënten is bewonderenswaardig en de sfeer was echt top. Iedereen steunde elkaar op de moeilijke momenten. We begrepen elkaar met weinig woorden en beseften dat we allemaal onze beperkingen hebben. Mooi om zo verbonden te zijn met elkaar.

Na het openwaterzwemmen werden we ondergedompeld in een bad van Tibetaanse yoga en kwamen we in aanraking met de 5 elementen van Yoga. Een oeroud Tibetaans systeem van bewegingen en ademhalingen ter bevordering van gezondheid en geluk. De oefeningen brengen je in balans op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Ik heb gezien dat het leven niet stopt na kanker, integendeel: er gaat een nieuwe wereld open. Een aangepaste wereld weliswaar, want aanvaarden dat je kanker hebt gehad is niet eenvoudig. Je wil eigenlijk gewoon je “oude” leventje weer hervatten. Inzien dat het ook anders kan, is al een hele stap vooruit.

Als kers op de taart sloten we de dag af met een heerlijke en gezellige barbecue!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *