Sterkk… Wasda?

Nood aan nazorg na kankerbehandeling

Kanker is een ingrijpende ziekte die velen treft. Door steeds betere screening- en behandelmethoden nemen de overlevingskansen toe. Meer mensen staan dus voor de opdracht om te leren om te gaan met de gevolgen van hun ziekte en behandeling. Die gevolgen zijn niet alleen voelbaar op lichamelijk vlak, maar ook op psychologisch en sociaal vlak. Om de integratie en de levenskwaliteit te bevorderen werden tal van oncologische revalidatieprogramma’s opgestart. Na deze programma’s, die doorgaans zo’n 12 weken duren, stopt deze begeleiding. Terwijl hier wel nood en vraag naar is. Daarom nam AZ Groeninge het initiatief om hierrond een project op poten te zetten. Een project dat de naam Sterkk meekreeg.

Sterkk… Wasda?

De dienst Fysische Geneeskunde van het AZ Groeninge wil met Sterkk een antwoord bieden op de grote behoefte naar fysieke reconditionering na herstel van kanker, en dit op een medisch verantwoorde manier en op maat van de individuele patiënt.

Na screening werden 30 kandidaten geselecteerd: 10 zwemmers, 10 lopers en 10 fietsers. Zij krijgen elk een individuele begeleiding o.l.v. sportcoaches van PeakLevel. Ze staan online met elkaar in contact en elke maand zijn er groepssessies. Hier wordt samen getraind naar wat de bekroning van het project zal worden: deelname aan de ¼ triatlon van Kortrijk op zondag 18 juni 2017.

Binnen Sterkk primeert het groepsgevoel. Er wordt dan ook in groepjes van 3 deelgenomen aan de triatlon. Elk groepslid zal 1 sportonderdeel voor zijn/haar rekening nemen. De afstanden zijn als volgt: 1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Aankomst is voorzien op de Grote Markt van Kortrijk.

Wij wensen alle deelnemers héél veel succes en doorzettingsvermogen tijdens de trainingen en we tellen samen met jullie af naar 18 juni!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *